Elhunyt dr. Wiesner Katalin

Elhunyt dr. Wiesner Katalin (1942-2021)

dr wiesner 1

1966-ban szerezte orvosi diplomáját a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, majd a Miskolci Kórházban kezdett dolgozni segédorvosként.

1970-ben szerzett szakvizsgát szemészetből.

1973. május 1-én kezdte meg orvosi tevékenységét a Pápai Gróf Esterházy Kórház Szemészeti osztályán, mint alorvos. Szakmai tudása, szorgalma elismeréseként 1980-ban-ban adjunktusi, majd 1985-ben főorvosi kinevezést kapott. A kórház szemészeti osztályának vezetésére 1990. május 4-től kapott megbízást.

Munkája során átélte és megtapasztalta a vizsgálatokban és műtéti eljárásokban lezajlott szakmai fejlődést, melynek csak úgy tudott eleget tenni, hogy folyamatosan képezte magát. Nem csak önképzésére fordított hangsúlyt, hanem osztályvezető főorvosként, szakmai ismeretei átadásával segítette orvos kollégáit, szakdolgozóit.
Magas szintű szakmai tevékenysége során jelentősen hozzájárult szemész szakorvosként Pápa és vonzáskörzetében élők színvonalas egészségügyi ellátásához. A főorvosnő csendes, szerény, aki szakmai tapasztalatával, odaadó munkájával munkatársai számára is példaként szolgált. Jó emberi magatartása alapján a betegek szeretetét és megbecsülését élvezi.
Dr. Wiesner Katalin főorvosnő a betegségéig a szemészeti szakrendelőben végezte szakorvosi tevékenységét. Munkáját hivatásként végezte és látta el.