Elhunyt dr. Wiesner Katalin (1942-2021)

dr wiesner 1

1966-ban szerezte orvosi diplomáját a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, majd a Miskolci Kórházban kezdett dolgozni segédorvosként.

1970-ben szerzett szakvizsgát szemészetből.

1973. május 1-én kezdte meg orvosi tevékenységét a Pápai Gróf Esterházy Kórház Szemészeti osztályán, mint alorvos. Szakmai tudása, szorgalma elismeréseként 1980-ban-ban adjunktusi, majd 1985-ben főorvosi kinevezést kapott. A kórház szemészeti osztályának vezetésére 1990. május 4-től kapott megbízást.

Munkája során átélte és megtapasztalta a vizsgálatokban és műtéti eljárásokban lezajlott szakmai fejlődést, melynek csak úgy tudott eleget tenni, hogy folyamatosan képezte magát. Nem csak önképzésére fordított hangsúlyt, hanem osztályvezető főorvosként, szakmai ismeretei átadásával segítette orvos kollégáit, szakdolgozóit.
Magas szintű szakmai tevékenysége során jelentősen hozzájárult szemész szakorvosként Pápa és vonzáskörzetében élők színvonalas egészségügyi ellátásához. A főorvosnő csendes, szerény, aki szakmai tapasztalatával, odaadó munkájával munkatársai számára is példaként szolgált. Jó emberi magatartása alapján a betegek szeretetét és megbecsülését élvezi.
Dr. Wiesner Katalin főorvosnő a betegségéig a szemészeti szakrendelőben végezte szakorvosi tevékenységét. Munkáját hivatásként végezte és látta el.

In memoriam Dr. Szundy Béla (1937 - 2020)

 

DrSzundy

 

Elhunyt Dr. Szundy Béla a Gróf Esterházy Kórház egykori orvos-igazgatója és 24 éven át a fül-orr-gégészeti osztály osztályvezető főorvosa.

Református családból származott, édesapja református lelkész, édesanyja tanítónő volt. A Debreceni Református Kollégium után először a Debreceni Orvostudományi Egyetemen kezdett, majd Budapestre került, s 1964-ben végzett a Budapesti Orvostudományi Egyetemen. Diploma megszerzése után a Veszprém Megyei Kórházban kezdett dolgozni, fül-orr-gégészeti szakvizsgáját is itt szerezte meg. 1976-tól a pápai Gróf Esterházy Kórházba került. Először helyettesítőként, majd véglegesen osztályvezetői kinevezéssel.

Bővebben

Az EMMI által 2020. március 13-án életbe léptetésre kerülő, eRecept kiváltásra vonatkozó rendelet:

„Péntektől bárki kiválthatja hozzátartozója, barátja, ismerőse gyógyszereit.
Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere ugyanis rendeletben egyszerűsítetteaz e-recept kiváltásának feltételeit.
A rendelet szerint a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetben a patikák a gyógyszer kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is
teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja.
A patikák csupán a gyógyszert átvevő személy adatait rögzítik, és kiadják számára a receptre felírt gyógyszereket.”

2019.12.11-én a helyi Katolikus Caritas vezetője Szíjjártó László igazgató úr és önkéntes segítői jelentős textília adományt adtak át kórházunknak. Az önkéntesek által végzett adománygyűjtés eredményeként 197 db paplanhuzat, 352 db párnahuzat, 33 db lepedő, továbbá hálóingek és pizsamák gyűltek össze, melyeket a tegnapi nap folyamán adtak át a kórháznak. Az adományt intézményünk nagy örömmel fogadta, mivel az egyik leggyakrabban elhasználódó anyag a textília a kórházban, mivel azok a mindennapi csere után 90’-os egészségügyi fertőtlenítő mosáson átesve a gyakori tisztítás miatt gyorsan elhasználódnak. A kórház saját forrásából ezeket nem tudja pótolni, így minden ilyen jellegű adomány nagy segítség számunkra és örömmel tölti el betegeinket, hogy a színes ágyneműk otthonosabbá teszik ittlétüket.

A kórház vezetése mind a Katolikus Caritas vezetőinek, önkénteseinek, valamint mindenkinek köszönetet mond aki a gyűjtés propagálásában, megszervezésében és lebonyolításában részt vállalt.

Tájékoztató 

A KEHOP pályázat keretében érintett szakrendelések, ahol a felújítási munkálatok folytatódnak:

  • - a nőgyógyászati szakrendelés 2019.07.08. - 07.12. között szünetel, sűrgős esetben az osztályon történik az ellátás,
  • - a szemészeti szakrendelés 2019.07.08. - 08.05. között szünetel, sürgős esetben az ellátás az Sürgősségi Ambulancián történik,
  • - a foglalkozás egészségügyi ellátás 2019.07.08. - 07.12. között szünetel.

A felújítással kapcsolatos kellemetlenségekért (zaj, por, a munkaterületből adódóan a szerelők jelenléte) szíves elnézésüket, és megértésüket kérjük.

Pápa, 2019.07.08.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya
főigazgató

2019.június 29-én kerül megrendezésre a VII. Nemzetközi Project Hope Workshop Tréning.
Drogveszély, Aktualitások a szenvedélybetegségekről címmel.
A meghívó és a jelentkezési lap az alábbi linkeken érhető el.

Meghívó
Jelentkezési lap

https://nkfih.gov.hu/hivatalrol/hivatal-hirei/kutatas-fejlesztes-innovacio-magyarorszagon

2019. április 5.-én a pápai iskolák 7. osztályos tanulói részére került megszervezésre az ápolói, illetve az egészségügyi hivatásokat bemutató nyílt nap a Gróf Esterházy Kórház, a MESZK Pápai Helyi Szervezete, és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. A kórház ebédlője átalakult erre a napra, hogy helyet adjon a különböző szakterületeket bemutató állomásoknak.

Bővebben

Az ÁEEK EESZT Fenntartási- és Üzemeltetési Főosztály lakossági tájékoztatásó filmje az EESZT-ről az alábbi linken érhető el.

EESZT tájékoztató film

daganatosMagyarországon rosszindulatú daganatos betegségekben több mint harmincezren halnak meg évente.
A dohányzás, az alkoholfogyasztás, a túlsúly vagy a túlzásba vitt szoláriumozás (KSH) előkelő 
helyen szerepelhetnek a betegség kialakulásának okai között.
Vedd kezedbe saját egészséged ügyét, és járj rendszeresen szűrővizsgálatokra!
Az időben felismert daganatos betegségek nagy része jó eséllyel gyógyítható!

A projekt a TÁMOP-6.1.3.B-12/1-2013-0001 pályázat keretei között,
az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.